Därför Socialdemokraterna

Socialdemokraternas grundtanke har alltid varit att du ska kunna bli vad du vill  – oavsett vilka dina föräldrar är, eller hur mycket de tjänar. Det ska inte spela någon roll om du föds på Lidingö eller i Jämtland, du ska ändå ha lika bra lärare i skolan, rätt till lika sjukvård och kunna plugga på universitetet gratis.  Det ska inte spela någon roll ifall du heter Arne eller Ahmed när du söker jobb, eller ifall du är tjej eller kille när du får din lön i slutet av månaden.

För att det här ska vara möjligt krävs det att vi har råd att anställa bra lärare, bygga billiga hyresrätter åt unga och satsa på arbete. Vi tror att ett Sverige som håller ihop och hjälps åt är starkare, därför betalar vi skatt.

Vi tycker det är bättre ifall vi satsar pengar på fler lärare i skolan åt många elever  – istället för skattesänkningar rätt ner i några fås fickor. Man ska bidra till samhället så mycket man kan genom arbete  – och tillbaka få t.ex vård ifall man blir sjuk. Vi brukar säga ; Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov!

Men
Under fyra år har vi sett skattesänkningar på över 100 miljarder kronor. 60% av dessa tusentals miljoner har gått till de 10% rikaste. De som redan hade mycket har fått mer. För att få råd med sin politik har borgerligheten blivit tvungen sparka 25 000 offentligt anställda, allt från lärare och läkare till personliga assistenter har förlorat jobbet. Men det räcker inte, man har varit tvungen att utförsäkra och tvinga svårt sjuka människor till arbetsförmedlingen. Det tycker jag är fel och jag är övertygad om att den moderatledda borgerligheten leder Sverige i fel riktning.

Om du tycker det jag  skriver låter vettigt kan du kolla in SSU – eller skicka ett mail till mig på linneaswedenmark.ssu.se !

5 Kommentarer

De rödgröna måste vinna det här valet om vi som är ung idag ska få jobb! Hejja Linnea, du får mitt kryss!

by Ung och röd on 24 augusti, 2010 at 09:22. #

Jag tycker att du har R Ä T T.

by Freddie Fatale on 24 augusti, 2010 at 09:41. #

Vi är många som förstår att det bästa samhället byggs kollektivt, tillsammans. De flesta föredrar låg brottslighet, lågt antal mord, utbildning i världsklass, kompetent arbetskraft, miljöpolitik, sociala skyddsnät och ett stabilt samhällsbygge i symbios. Jämför med moderaternas konservativa och primitiva politik – där man ser USA som ett land som lyckats.
Lycka till Linnea!

by Thomas on 24 augusti, 2010 at 09:54. #

HEJA LINNEA!!!

by Lisa on 12 september, 2010 at 09:29. #

Var till vallokalen idag, och du fick mitt kryss.
På min blogg skriver jag om diverse, och just nu är såklart valfrågan het.
Häng med!

Anne

by Anne on 13 september, 2010 at 04:59. #

Vad tycker du?

Obligatoriskt.

Obligatoriskt men publiceras inte.

Om du har en.