Do you really have to leave right now, in a minute i’ll be 21.

by Linnea Swedenmark on juli 13, 2011


Kaktorn som jag gjorde till min födelsedag igår.

Imorse pratade jag på Radio krokom om Harry potter-premiären som var inatt. Efteråt kramade vi varann, torkade tårarna och satte oss på en bänk utanför. Folk kom ut lika tårögda, kramade varann. Några förbipasserande skakade på huvudet. Jag skakade tillbaka och tittade på dom. De såg ännu räddare ut då.

När man är elva år får man sitt brev till Hogwarts om man är antagen
. Natten till min elfte födelsedag, precis innan jag skulle sova, sa pappa sådär i förbifarten att han hade sett en uggla ute vid bredvlådan. Jättekonstigt, sa han. Mitt hjärta började banka. Jag frågade om han skämtade. Han sa nej, den hade suttit på brevlådan ganska länge. Men, det var säkert inget och pappa skulle gå och lägga sig nu, men jag kunde ju gå ut och kolla om den satt kvar. Jag sprang ut barfota. Tänk om, tänk om, tänk om dunkade mitt elvaåriga hjärta. Ingen uggla, men ur brevlådan stack ett brunt, skrynkligt paket. Tänk om tänk om tänk om. Jag rev upp det. I det låg ett Harry Potter-pennskrin, en tidig present från pappa.  Känslan efteråt var sådär – men det jag minns är tankarna när jag sprang ut. TÄNK OM. Det kan vara verkligt, det kan hända mig.

En kommentar

Jag får samvetskval.

by farsan on 13 juli, 2011 at 02:03. #

Vad tycker du?

Obligatoriskt.

Obligatoriskt men publiceras inte.

Om du har en.