Livet ska vara som för en fjäril en varm sommardag.

by Linnea Swedenmark on juli 12, 2011

2010 skrev jag: Att aldrig göra narr av folks drömmar, att aldrig avbryta någon som ger mig en komplimang. Att låta mig dras med, att förtjusas, att skratta med, att göra lite mer och analysera lite mindre. Att hellre vara naiv och blåögd än tvärtom. Jag sa : detta ska vara ett år med starka minnen starka känslor starka människor. Och det blev det! Jag älskar min födelsedag, då får man säga sånt här. Och det är okej. Då får man vara någon som är completley out of touch with reality och gå med kjol även om det är kallt. Då är det kärlek och kakor och skratt och kramar och framtid.

När jag jobbade på ålderdomshem läste personalen upp en dikt en 83-årig dam lämnat precis innan hon dött. En del av den gick

”Om jag fick leva ett liv till skulle jag ha varit dummare än jag varit under den här resan. jag skulle vilja ta saker mindre allvarligt, bestiga fler berg och simma i fler sjöar. Äta mer glass och mindre bönor. Jag kanske skulle ha fler verkliga problem, men färre inbillade. Om jag fick leva om detta liv skulle jag bara ha stunder. En stund efter en annan, istället för att leva så långt i förväg. Om jag fick leva mitt liv en gång till skulle jag börja gå barfora tidigare på våren och senare på hösten. Jag skulle dansa mer, åka karuseller och plocka fler blommor.”
Det bär jag med mig!

Vad tycker du?

Obligatoriskt.

Obligatoriskt men publiceras inte.

Om du har en.