Inget får mig att rodna som Strömsund.

by Linnea Swedenmark on juni 13, 2011

Plats: Affären för sexleksaker/tatueringsstudion i Strömsund.
Bakgrund: SSU ska kampanja på kvällen, och dela ut b.la kondomer.

Jag, Björn och Niki står och tittar på en hylla full av olika sorters kondomer. Niki har redan, för privat bruk, köpt en självlysande kondom (!) och en med blåbärssmak (som hon senare under kvällen åt upp).  Det finns många, många olika sorter och vi står tysta och funderar. Till sist säger jag, i normal samtalston
- Men Björn, om vi köper 30 till ikväll och kollar hur det går? Vi kan ju alltid köpa fler om det behövs.

Tystnad.

Sedan hör jag Niki TJUTA av skratt. Hon skrattar så hon måste luta sig mot väggen. Björn tittar på mig i en sekund, tittar på Niki som står lutad mog väggen och nästan SKRIKER av skratt. Sedan vänder han sig om, samtidigt som han lägger av ett riktigt asgarv. Hon som tatueras  börjar skratta, tatueraren slutar tatuera och säger – Härligt med sånna frispråkiga kunder! och sedan skrattar hon med. ALLA i hela affären skrattar nu utom jag

Och för första gången på många år rodnar jag. Sedan känner jag skrattet bubbla upp, och det slutar med att jag måste sätta mig ner på golvet bredvid hyllan med kondomer, röd i ansiktet, för magen krampar för allt skratt. Only in Strömsund!

Vad tycker du?

Obligatoriskt.

Obligatoriskt men publiceras inte.

Om du har en.