Gold hair in the sunlight.

by Linnea Swedenmark on juni 5, 2011

Idag var det sommar, och jag kunde äntligen ha den byxklänning jag hade Jämt i Australien! Fast, med Converse istället för sandaler och med strumpbyxor istället för solkräm på benen. Jag, Agnes och Stina tittade på filmen ”Påven Johanna”, en filmatisering av en fantastisk bok som handlar om hur katolska kyrkan har tystat ner att man hade en kvinnlig påve. (Johanna tog sin döde bror Johannes namn och identitet) Filmen är istället om hur hon tvingas välja mellan den stora kärleken – eller sitt kall, sitt arbete. Precis som Alla andra filmer med framgångsrika tjejer. Och åh så fantastiskt när hon kramar sin Stora Kärlek när han slår näven i bordet och förklarar för henne att han kommer ta med henne från Rom, oavsett om hon godkänner det eller inte! Hon faller i tårar! Kramar honom! Tur han är så stark när hon är förvirrad och inte vet vad hon vill. Fick spya i munnen. Man pratade inte alls om vad hon uträttade som påve, istället var det scener där hon tittar på en moder och dess barn och ser ut att tänka – Åh ifall jag valt det livet istället!

Boken om Påven Johanna får fyra solar.
Filmen får en halv sol.
Och den får den för att det var mycket svärd i den.

Vad tycker du?

Obligatoriskt.

Obligatoriskt men publiceras inte.

Om du har en.